مجله

فریت بار

فریت بار

فریت بار یکی از روش های رایج انتقال بار است که توسط شرکت های حمل و نقل انجام می گیرد. فریت بار به روش های مختلف زمینی ریلی، هوایی و دریایی قابل اجرا است. در ادامه به توضیح بیشتر درباره این روش حمل و نقل می پردازیم.   

فریت بار چیست؟

همانطور که گفته شد فریت بار یکی از روش های انتقال بار است که به صورت گسترده در شرکت های حمل و نقل قابل اجرا است. این روش بدین صورت است که بار مورد نظر را با جزئیات به شرکت حمل و نقل تحویل داده و در خارج از کشور آن را تحویل می گیرید. این روش برای افرادی که قصد مهاجرت طولانی به خارج از کشور را داشته و در پی آن می خواهند وسایل منزل خود را نیز ببرند، کاربرد دارد. این روش حتی برای سفرهای داخلی نیز قابل اجرا بوده و افراد حقیقی و حقوقی می توانند از آن استفاده کنند.

 

چگونه میتوان از فریت بار استفاده کرد؟

برای استفاده از این روش برای انتقال وسایل به خارج از کشور، ابتدا باید با شرکت های حمل و نقل تماس گرفته و از شرایط آنها مطلع شوید. در واقع این شرکت ها به عنوان نماینده معتبر فروش خطوط هوایی بار شناخته می شوند. این شرکت ها با داشتن مجوزهای لازم، امکان انتقال وسایل را به خارج از کشور فراهم می کند. همچنین یکی از وظایف فریت بار این است هماهنگی های دقیق درباره شرکت حمل و نقل مورد نظر را انجام دهد تا به راحتی برای انتقال وسایل خود اقدام کنید.  

 

تفاوت فریت بار و کارگو

فریت بار و کارگو هر دو روشی برای انتقال بار است که تفاوت هایی به صورت زیر دارد:

  • فریت بار قابل استفاده برای کالاهایی که دارای ماهیت خصوصی هستند اما کارگو برای کالاهایی با ماهیت تجاری استفاده می شود.
  • به دلیل تفاوت ماهیت بین این دو روش، برای ارسال کارگو نیاز به انجام مراحل صادراتی بوده در حالی که برای ارسال فریت بار به چنین مراحلی نیاز نیست.
  • از دیگر تفاوت های بین این دو روش، نوع هواپیمای انتخابی برای ارسال محموله است. به طور کلی کارگو با هواپیمای غول پیکر چون آنتونف 225 و فریت بار از طریق هواپیماهای تجاری معمول برای حمل مسافر ارسال می شود.

انواع حمل و نقل فریت بار

سه روش برای حمل و نقل از این طریق وجود دارد که در ادامه به توضیح هر کدام از آنها پرداخته ایم:

1- حمل و نقل دریایی

یکی از ارزانترین روش های حمل و نقل بوده و مناسب زمانی است که برای دریافت کالا عجله ای ندارید. زیرا این روش در مقایسه با سایر روش های انتقال بار کمی زمانبر است. این روش برای حمل کالاهای عمده و فله چون محصولات کشاورزی (گندم، کنجد، ذرت و…)، سنگ آهن، زغال سنگ و … مناسب است. همچنین محصولات مایع چون نفت خام و بنزین و کالاهایی چون ماشین آلات صنعتی و موتوری از این طریق حمل می شوند.

 

2- حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی فریت بار یکی از مناسبترین روش های انتقال کالا است که اغلب برای کالاهای ارزشمند استفاده می شود. این روش در صنعت حمل و نقل از ارزش بالایی برخوردار است و به سرعت برای بازارها و زنجیره هایی که به کالاهای خود نیاز دارند، خدمت رسانی می شود. همچنین صنایع بسیاری چون خودروسازی و سایر خرده فروشی ها برای تامین به موقع کالاهای مورد نیاز خود از این نوع حمل و نقل استفاده می کنند.

یکی از مزایای حمل و نقل هوایی این است که سفارشات تولیدکنندگان را بر اساس درخواست نمایندگان فروش به آنها می رسانند. در این صورت علاوه بر کاهش هزینه های انبارداری، انعطاف پذیری بیشتری را برای آنها ایجاد می کند. علاوه بر این کالاهایی چون گل، غذا و برخی از داروها که زمان ماندگاری کوتاه تری دارند، از این طریق جابجا می شوند. از دیگر مزایای این روش کاهش میزان خسارت به کالاهای ارسال شده است، زیرا جابجایی بار در این روش نسبت به سایر روش ها کمتر است. همچنین حمل و نقل هوایی محدودیت هایی درباره اندازه و وزن کالا برای ارسال دارد؛ این محدودیت ها شامل مقرراتی در خصوص نوع کالا و عدم حمل آن با هواپیما می باشد.

 

3- حمل و نقل زمینی

انتقال فریت بار از طریق حمل و نقل زمینی، یکی از رایج ترین روش های انتقال بار می باشد. این روش به طور گسترده در قاره های آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای شمالی رواج دارد. حمل و نقل زمینی با وجود مدارک حمل در یک گمرک، امکان انتقال کالا را به آسانی به کشورهای دیگر فراهم می کند.

 

مدارک مورد نیاز فریت بار

برای انتقال فریت بار به کشورهای دیگر، مدارکی نیاز است تا به گمرک ارائه شده و مجوزهای لازم برای حمل و نقل هوایی و … دریافت شود. در ادامه به طور مختصر به مدارک مورد نیاز اشاره کرده ایم:

  • پاسپورت و کارت ملی مسافر
  • همراه داشتن بلیط پرواز
  • پته گمرکی جهت فریت بار
  • بارنامه ارسال کالا
  • فهرست کالاهای مورد نظر (پکینگ لیست)
  • داشتن مجوزهای خاص برای کالاهای خاص

 

 مزایای فریت بار

فریت بار از مزایای بسیاری برخوردار است که در ادامه به بررسی مهمترین آنها پرداخته ایم:

1- سریعترین روش جابجایی کالا

فریت بار هوایی برای زمانی مناسب است که می خواهید کالاهای شما به سرعت و بدون آسیب به مقصد برسد.

 

2- برنامه ریزی دقیق حمل بار

ارسال محموله از طریق فریت بار، یک روش قابل اعتماد و دقیق است، زیرا شرکت های هواپیمایی دارای برنامه ریزی دقیق تری برای حمل کالا ها هستند.

 

3- ارسال کالا بدون محدودیت

اکثر شرکت های هواپیمایی دارای یک شبکه بزرگ مقصد هستند که تقریبا کل جهان را پوشش می دهد. بنابراین از این طریق می توانید به راحتی محموله خود را به مقصد مورد نظر ارسال کنید.

 

4- پرداخت حق بیمه کم

با توجه به اینکه حمل بار از طریق روش هوایی کوتاه تر است، بنابراین حق بیمه آن نیز کمتر است.

5- امنیت بالا و کاهش میزان خسارت به کالاها

یکی از مزایای حمل و نقل هوایی، امنیت بالا و کاهش میزان آسیب به کالاهای ارسال شده است؛ زیرا کنترل ایمنی فرودگاه بر محموله های ارسال شده به سختی مدیریت می شود.

 

6- کاهش نیاز به انبار

جابجایی کالا از طریق حمل و نقل هوایی، نیاز افراد را به انبارهای محلی برای نگهداری کالا ها کاهش می دهد. در این صورت برای نگهداری کالاها نیاز به انبارهای بسیار نخواهید داشت.

 

7- کاهش نیاز به بسته بندی کالاها

به طور کلی محموله های ارسال شده از طریق دریا، به بسته بندی کمتری نیاز دارند. این مزیت علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه، امکان خدمات بسته بندی اضافه را نیز فراهم می کند.

 

8- امکان پیگیری وضعیت کالای خود

اغلب شرکت های حمل و نقل فریت بار، امکان پیگیری محموله های ارسال شده را از طریق برنامه وب فراهم می کند. این بدان معنا است که شما می توانید از زمان پرواز تا زمان رسیدن به مقصد مورد نظر، وضعیت بار خود را کنترل کنید.

 

هزینه فریت بار چگونه محاسبه می شود؟

به طور معمول هزینه فریت بار بر اساس حجم، وزن بار و مقصد مورد نظر محاسبه می شود. در واقع مقصد ارسال کالا تاثیر بسیاری در تعیین هزینه حمل و نقل خواهد داشت. از دیگر مواردی که در تعیین هزینه فریت بار تاثیرگذار است، خدمات جانبی ارائه شده از طریق شرکت های حمل و نقل فریت بار مانند بسته بندی تخصصی، خدمات پیک آپ و امور گمرکی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *