مجله

اصطلاح CIF در حمل و نقل بین المللی

CIF چیست؟

CIF که مخفف Cost Insurance Freight است در واقع یک اصطلاح تجارت بین المللی است که قراردادی را توصیف میکند که در آن فروشنده مسئولیت پوشش حمل و نقل به بندر مبدا، حمل اصلی و حداقل بیمه را دارد. یکی از نکات بسیار مهم در معاملات بین المللی، روش های حمل و نقل آن می باشد.

پیشنهاد مطالعه: حمل و نقل دریایی

CIF یا Cost Insurance Freight چیست؟

CIF در واقع یکی از یازده اصطلاح تجارت بین المللی است که توسط اتاق بازرگانی بین المللی در سال 1936 ایجاد شده است. این یک قرارداد بین المللی حمل و نقل است که مخفف عبارت Cost, Insurance, Freight است. CIF مشخص می کند که فروشنده هزینه حمل تا بندر مقصد را متحمل شود و باید هر گونه پوشش مربوطه را برای منافع بیمه پذیر خریدار به دست آورد. تحت CIF، مسئولیت پرداخت هزینه حمل و نقل، دریافت پوشش بیمه و اطمینان از دریافت سند بیمه در صورت نیاز به ادعای خریدار، بر عهده فروشنده است. در کنار CIP اینکوترم، CIF تنها اینکوترم دیگر است که فروشنده را موظف می کند که بیمه دریایی را برای کاهش ریسک خریدار ترتیب دهد.

اینکوترمز چیست؟

اینکوترمز اصطلاحات تجاری بین المللی است که توسط اتاق بازرگانی بین المللی منتشر شده است. هدف آنها ایجاد یکپارچگی تجارت خارجی با نقش های مشخص برای خریداران و فروشندگان در بازار جهانی است. برای اولین بار در سال 1936 توسعه یافت، شرایط بیش از 45 میلیون شرکت در بیش از 100 کشور جهان.

اهمیت قراردادهای CIF

محدودیت های تجارت جهانی و توانایی کار بر روی قرارداد CIF بسیار ارزشمند شده است.از قراردادهای CIF برای ارائه راه حل های مورد نیاز استفاده می شود. کلیه هزینه ها، بیمه و حمل و نقل در قرارداد گنجانده شده است. اوراق مربوط به معاملات منشأ مشابهی دارند و ممکن است به راحتی در طول مراحل خود با هم نگهداری شوند. فروشندگان می توانند به سادگی و سرعت تراکنش را تأمین مالی کنند. در شرایط عادی، قرارداد ها پیش از محصول می آید و خریدار پس از پذیرش آنها با رعایت الزامات قرارداد خاص، می تواند آنچنان که کالا به صورت فیزیکی موجود است، مجدداً بفروشد.

چه زمانی از CIF استفاده می شود؟

زمانی که خریداران با تامین کنندگان بین المللی معامله می کنند، به خصوص زمانی که فروشندگان دسترسی آسان و مستقیم به کشتی های حمل و نقل دارند، ایده خوبی است که از قرارداد CIF استفاده شود. توافق‌نامه‌های CIF نیاز خریداران به مراقبت از لجستیک را در مناطقی که ممکن است تجربه نداشته باشند کاهش می‌دهد، بنابراین تنها کاری که آنها باید انجام دهند ، به محض رسیدن محموله آن را در اختیار بگیرند. البته یکی از معایب قراردادهای CIF این است معمولاً بسیار گران‌تر از سایر قراردادها است.

CIF به عنوان یک ابزار بازاریابی

CIF اغلب به عنوان یک ابزار بازاریابی برای محصولات و پیشنهادات جدید توسط بانک های تجاری استفاده می شود. آنها محصولات اعتباری مختلفی مانند وام های تجاری و کارت های اعتباری را ارائه می دهند. این به بانک ها کمک می کند تا به مشخصات بانکی مشتری دسترسی پیدا کرده و آن را تجزیه و تحلیل کنند. بر این اساس بانک‌ها می‌توانند کارت‌های اعتباری، وام‌های از پیش تایید شده ارائه دهند و حدود آن را تعیین کنند. آنها می توانند پیشنهادات سفارشی برای مشتریان فعلی ایجاد کنند و دارندگان حساب خاصی را هدف قرار دهند. این عدد به فروش متقابل و ارائه محصولات مکمل کمک می کند.

مزایا و معایب CIF

  • یکی از مزایای CIF برای خریدار این است که فروشنده هزینه را تا بندر مقصد مشخص شده پرداخت می کند. بنابراین، واردکننده تا محل نامبرده با صادرکننده در تجارت بین‌الملل قراردادی ندارد از پرداخت هزینه‌ها مبرا است.
  • فرآیند قبل از حمل توسط صادرکننده تحت قوانین تحویل CIF انجام می شود و وارد کننده نمیخواهد هزینه یا خطر حمل را در تجارت بین المللی تجربه کند. این یک امتیاز برای خریدار تحت شرایط تحویل CIF است.
  • مزیت دیگر تحت CIF برای واردکننده این است که نمی خواهد قوانین و مقررات کشور صادرکننده در مورد ترخیص گمرکی صادراتی، اسناد، ترخیص کالا از گمرک و مالیات های صادراتی در صورت وجود را بداند و تجربه کند زیرا صادرکننده تحت قوانین تحویل CIF از آنها مراقبت می کند.
  • تحت شرایط تحویل CIF در تجارت واردات صادراتی، به محض ورود کالا به کشور وارد کننده در محل نامگذاری شده قرارداد، جابجایی بیشتر کالا به محل توسط واردکننده انجام می شود. بنابراین واردکننده می تواند ردیابی حمل و نقل را تا رسیدن کالا به او نظارت کند. این مزیت دیگری برای واردکننده در هنگام جابجایی کالا بر اساس CIF است.

معایب CIF

  • همه خطرات پس از قرار گرفتن کالا در کشتی باربری فرض می شود. هنگامی که مشکلی در طول فرآیند حمل و نقل رخ می دهد، خریدار مسئول اصلاح یا مقابله با ضرر است نه فروشنده.
  • کلیه حقوق ورودی، مالیات و تعهدات خریدار است. از آنجا که فروشنده ملزم به تهیه بیمه است، هزینه بیمه و حمل و نقل در قیمت فروش قرار می گیرد. هنگامی که یک خریدار تحت CIF Incoterms وارد می کند، نه تنها حقوق گمرکی و مالیات بر قیمت محصول را پرداخت می کند، بلکه هزینه حمل و نقل و بیمه را نیز پرداخت می کند.
  • احتمالاً بزرگترین نقطه ضعف CIF زمانی است که خریدار شرایط این قرارداد را به طور کامل درک نمی کند. تامین کنندگان CIF را به عنوان “ارسال رایگان” تعریف می کنند. برای خریدار بین المللی ناآشنا، این فرض این است که محموله در حالی که در واقع “ارسال رایگان به بندر مقصد” باشد به درب آنها تحویل داده می شود. ما داستان‌های ترسناکی را از خریداران شنیده‌ایم که ادعا می‌کردند تامین‌کننده محموله‌شان را در بندر سرگردان کرده است که منجر به هزینه‌های غیرمنتظره‌ای برای خریدار شد.
  • اگر خریدار شرایط CIF را درک می کرد، این موضوع رخ نمی داد. هر زمان که خریدار برای مدیریت هر جنبه ای از فرآیند حمل و نقل به فروشنده متکی است، با خطر افزایش قیمت مواجه می شود. در برخی کشورها، رشوه دادن و کمیسیون رایج است که می تواند منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *